Kannattajan ääni: On vain TPS

Kannattajan ääni: On vain TPS

Otsikon chantti on varmasti jokaiselle mustavalkoiselle tuttu. Oli kyse jalkapallosta, jääkiekosta tai salibandysta, on katsomossa kuultu kannattajien kajauttaneen tuon tutun lauseen kädet ilmaan kohotettuina.

TPS-kannattajien infossa lukee seuraavaa: ”TPS-kannattajat pyrkii luomaan TPS:lle lajirajat ylittävää seurakulttuuria.” Vain seuralla on merkitystä, ei lajilla. Usein on kuultu sanottavan, että seura on aina suurempi kuin yksikään pelaaja. Pitää paikkaansa, mutta Palloseura on myös aina suurempi kuin yksikään lajeista. Turun Palloseura on yhteisö ja elämäntapa.

Monilla urheilukannattajilla on elämässään syklinen rakenne, jossa yhden osan vuodesta täyttää ottelut ja toisen osan vuodesta on sietämätön tyhjiö. TPS:n kannattajana saat mahdollisuuden poistaa tätä ikävää tyhjiötä elämästäsi lähes jokaisena vuoden päivänä.

FC TPS:n jalkapallokausi Miesten Ykkösessä alkoi eilen (Haka-TPS 24.4.2016). Seuralla oli taloushuolia aina kauden alkuun saakka, kunnes asiat ovat alkaneet hiljalleen lutviutua kohdilleen. Päätavoitteena on nousta takaisin Veikkausliigaan. Mikä olisikaan hienompaa, kuin elää tätä tarinaa itse paikan päällä. Nähdä ylä- ja alamäet, tuntea euforia ja välillä taistella läpi pettymysten.

Vierasreissut ovat kannatustoiminnan suola. Esimerkiksi viime syksynä FC TPS liikutti Vantaalle yli 200 kannattajaa. Samoin teki HC TPS tammikuussa, kun Tampereelle matkattiin näyttävällä klackenilla. TPS Salibandy on dominoinut pudotuspeleissä salibandykatsomoita mielin määrin niin kotona kuin vieraissa.

Vetoankin, että Turun Palloseuran kannattajat tukisivat seuraansa rohkeasti yli lajirajojen. Jalkapallokatsomoiden aktiiveja käy Artukaisissa ja Mutkan mölysakkilaiset ovat tervetulleita viheriön äärelle. Kaudella 2016 puitteet ovat kunnossa, kun FC TPS pelaa ottelunsa keskellä Turkua, Paavo Nurmen stadionilla. HC TPS pelaa Suomen mittakaavassa huippuareenalla, jota huhujen mukaan uusitaan syksyksi. TPS Salibandy on saamassa myös ykkösluokan olosuhteet, kun Kupittaalle nousee uusi palloiluhalli.

Meillä on upea seura, loistavat olosuhteet ja aktiiviset kannattajat. Käytetään tätä mahtavaa etuoikeutta, yli lajirajojen