Kannattajan ääni: Hyper, Hyper, Hyper Mikko Hyyrynen!

Kevät 2015 alkoi vaikeasti. Kapteeni Matej Hradecky kutsuttiin keskustelemaan katsomon eteen. ”Tästä alkaa nousu, me olemme parempia.” Seuraavallla kierroksella TPS kaatoi MP:n 5-0 ja muuan Mikko Hyyrynen teki kaksi maalia.  Kyseisen ottelun jälkeen Hyyrynen on viimeistellyt Ykkösessä 25 maalia lisää. Voi vain arvuutella, kuinka monta ja merkittävää sarjapistettä Hyyrynen on tuonut Palloseuralle pelkästään omalla esimerkillään. Ennen kaikkea Hyyrynen on edustanut monille jatkuvuutta, uskottavuutta ja seurakulttuuria.

Mikko Hyyrynen aloitti Palloseurassa jo kaudella 2002. Samana syksynä TPS nousi Ykkösestä takaisin pääsarjaan. Kymmenen vuotta myöhemmin, 2012, Hyyrynen palasi Turkuun ja Tepsiin. Myöhemmin kaudella TPS juhli Liigacupin mestaruutta ja pokkasi kauden päätteeksi Veikkausliigan pronssiset mitalit.

Keväällä 2014 Hyyrynen aloitti valmennusuransa TPS:n A-junioreiden päävalmentajana. TPS ASM ylsi syksyllä mitalisijoille.  Hyyrynen siirtyi pelaajauran ohella naisten ja miesten edustusjoukkueiden apuvalmentajaksi. Syksyllä 2016 Hyyrynen nimitettiin TPS:n juniorivalmennuspäälliköksi.Työtehtävät ovat olleet hyvin laaja-alaisia myyntitehtävistä Tiikeripäivien pyörittämiseen.

Kuluvalla kaudella Turun Palloseura taistelee jälleen liiganoususta. Sarjakärjen tehokkain pelaaja on – kukas mukaan – kuin itse Mikko Hyyrynen. 241 pelattua ottelua, 67 tehtyä maalia ja nolla punaista korttia1) Tepsissä puhukoot puolestaan. Ei pidä unohtaa myöskään tunnetuksi muodostunutta kulmalipputuuletusta, joka on päätynyt muun muassa kannattajatuotteisiin ja kausikortteihin.

Lauantaina 14.10.2017 Mikko Hyyrynen esiintyy viimeistä kertaa sarjapelissä kotiyleisön edessä. Tervetuloa kunnioittamaan Hyyrysen upeaa pelaajauraa ja antamaan kiitosta kaikesta siitä valtavasta työstä, mitä legendan asemaan noussut Hyyrynen on Turun Palloseuran eteen tehnyt.

TPS – Gnistan Veritas Stadionilla lauantaina 14.10. klo 15.00.

1) Lähde: Transfermarkt.com
Kuva: Tiina Pirilä