Kannattajan ääni: DERBY COUNTDOWN aka Eurooppaan

Kannattajan ääni: DERBY COUNTDOWN aka Eurooppaan

Jari Litmasen maaginen käsi nosti jo matemaattisestikin lähes mahdottoman arvan 1,5 viikkoa takaperin, kun Suomen Cupin 5. kierroksen otteluparit arvottiin. Kukaan ei voinut haaveillakaan siitä, että Cupia päästäisiin pelaamaan kotona hinaajia vastaan, sillä todennäköisyys tälle parille oli todella pieni. Tähän kohtaan paras mahdollinen arpa.

Nyt 12 päivää myöhemmin, on enää kuusi päivää kauden ainoaan viralliseen derbymatsiin. Lippuja on mennyt ennakkoon merkittävä määrä ja ainakin omassa somekuplassani kohistaan Turun herruuden mittarista jo tässä vaiheessa runsain määrin. Kyseessä on valtakunnallisestikin tärkein ja kiinnostavin ottelupari tulevalta kierrokselta ja se tulee ensi viikon aikana nousemaan tärkeäksi keskusteluaiheeksi kotimaisen jalkapallon ympärillä.

Näppäimistöllä on F5:n kohdalla jo pientä kulumaa, kun FF2:n TPS-otsikoiden alle odottaa kuumeisesti uutta tietoa pelaajista ja kuulumisista. Päävalmentaja Mika Laurikaisen viimeisinpää viikkokatsaustakin on katsottu jo puolitoista tuhatta kertaa kolmen päivän aikana. Pelaajarosteri alkaa olemaan pientä silausta vaille kausikelpoinen. Matsikiima alkaa olla jo hyvässä nousussa, vaikka otteluun on vielä viikon verran aikaa.

Hinaajat havittelevat varmasti viimeisiä kierroksia Suomen Cupissa ja he lähtevätkin otteluun ennakkosuosikkina. Paineet ovat ehdottomasti vierailla, muttei Tepsillekään kelpaa vain voitto ja paikka 6. kierrokselta. Toisen cup-juna pysähtyy 2.4., toisen jatkaa matkaa. Tämä tulee olemaan todella kova testi niin pelaajillemme kuin Yläkentän järjestelyillekin, mutta myös meille kannattajille. Pelaajat tarvitsevat sen kaiken tuen ja äänen, jonka TPS-kannattajat yhteisönä pystyy tarjoamaan.

Jääkiekon A-nuorten finaaleissa pystyimme siihen ja tämä onkin kutsu yli lajirajojen: Rakkaampaa ja samalla vihatuimpaa paikallisvastustajaa vastaan ei enää toistamiseen tällä kaudella pelata. Nyt on ainutlaatuinen hetki näyttää ja tunnustaa mustavalkoista väriä ja sydäntä Palloseurallemme.

Tervetuloa Yläkentälle ja kannattajakatsomoon 2.4. klo 17. Liput 10 euroa, linkki ilmoittautumislomakkeeseen: http://tps-kannattajat.net/site/lippu-derbyn-kannattajakatsomoon/