Kannattajan ääni: Henkilökuva – Pirjo Väärä

72-vuotias mynämäkeläinen Pirjo Väärä on monille tuttu näky TPS-kannattajien katsomossa. Eläkepäiviään hän viettää TPS jalkapallon tapahtumia tiiviisti seuraten. ”Mummonmökin pieni pihapiiri on minulle ilonaihe jalkapallon seuraamisen ja nukkekotiharrastuksen lisäksi. TPS on tullut elämääni tyttärenpoikani Niklaksen (Blomqvist) kautta. Nyt ei mene päivääkään, etten seuraisi Tepsin tapahtumia”, Väärä kertoo.

Väärän mukaan ilmapiiri kannattajakatsomossa on hyvä: ”Tunnelma on ihan huikea. Kannattajakatsomo tuo otteluihin upean fiiliksen. Uskon sen olevan suuri voimavara joukkueelle.” Kysyimme Pirjolta, miksi hän valitsi juuri kannattajakatsomon? ”On niin mukava tuntea läheltä se kannustamisen hehku ja voima. Oli pelin lopputulos mikä hyvänsä, kannattajat ovat aina tukena. Haluan olla mukana tässä joukossa, jossa iloitaan ja tsempataan.”

Pirjo Väärä myös matkustaa ahkerasti kannattajien mukana vieraissa. Hän on osallistunut muun muassa kannattajamatkoille Kauniaisiin, Tammisaareen, Valkeakoskelle ja Vantaalle. ”Olen nauttinut jokaisesta reissusta”, Väärä toteaa. ”Hienoa, että kannattajat järjestävät näitä reissuja. Tunnelma on välitön ja matkat sujuvat joutuisasti.” Väärä aikoo osallistua myös tulevalla kaudella vierasreissuille ja kehoittaa lämpimästi muitakin tulemaan mukaan.

Tunteet kuuluu kannattajakatsomoon. Väärä kertoo eläytyvänsä otteluissa sydän pamppaillen. Nousukarsinnat paikalliskilpailijaa vastaan hän nostaa tunnerikkaimmaksi hetkeksi.  “Kauden viimeisessä ottelussa oli niin valtava tunnelataus, että lopussa kyyneleet valuivat poskille, kun yhdessä kannattajien kanssa kiiteltiin joukkuetta huikeasta taistelusta.”

Viime aikoina esimerkiksi Yle ja Helsingin pelastuslaitos ovat nostaneet esiin ”suomalaisen jalkapallohuliganismin”. Poliisin mukaan tavallinen jalkapalloyleisö saattaa joutua suoranaiseen vaaraan kannattajien vuoksi. Pirjo Väärää ei kuitenkaan ole pelottanut jalkapallotapahtumissa ja torppaakin väitteen: ”Minun ei ole koskaan tarvinnut pelätä ja toivon sydämeni pohjasta, että suomalaisessa jalkapallossa ei tällaisia tilanteita tulisikaan.”

Lopuksi hän lähettää terveiset upeille TPS-kannattajille ja huikean hienosti taistelevalle joukkueelle, jolla on tavoitteena nousta Veikkausliigaan tulevana kautena 2017. ”Yhdessä olemme vahvoja. On vain TPS!”, päättää Pirjo.

pirjo

Kuvat: Tiina Pirilä
Teksti: Dani Saarinen

2 thoughts on “Kannattajan ääni: Henkilökuva – Pirjo Väärä”

Comments are closed.