Kannattajan ääni: Käsiä konttorille!

”Yksi tekee kymmenen ihmisen työt” kuvailee huolestuttavan tarkoin TPS jalkapallon toimistoa kausimallia 2017. Käytännössä tämä konkretisoituu vaarallisella tavalla. Kaikkia asiakkaita ei ehditä palvelemaan ja juoksevia asioita ei ole välttämättä ehditty hoitamaan kohtuullisessa ajassa.

Maanantaina 29.5. pelattu ottelu FF Jaroa vastaan oli käytännössä Palloseuran kauden neljäs kotiottelu, mutta moni maksanut kausikorttilainen on yhä ilman kausikorttiaan. Kausikorttilaiset ovat TPS:lle erittäin tärkeä sidosryhmä. Yhdelläkään yhteisöstä riippuvaisella yrityksellä tai seuralla ei ole varaa suututtaa sidosryhmiään, joista sekä elinkeino että olemassaolo on riippuvainen.

Paitsi kausikortittomuus, myös kommunikointi asian suhteen on hiertänyt useita. Toimistoon ei ole tarpeen vaatiessa saanut yhteyttä puhelimella eikä sähköpostilla – toisinaan vasta viikon viiveellä. Asiakkaille on luvattu asioita, joita ei ole pystytty pitämään. Kädestä suuhun elävällä Tepsillä ei saisi olla tilannetta, jossa asiakas heiluttelee setelinippuaan kassan edessä, mutta kukaan ei ehdi palvelemaan ja raha jää saamatta.

Joukkorahoitusannin yhteydessä keväällä 2016 TPS lupasi, että jokainen vähintään neljä osaketta ostava saa TPS-omistaja -etukortin. Vieläkään lähes vuosi osakennin päättymisen jälkeen, ei etukortteja ole toimitettu. Kyse ei ole siitä, että moni oikeasti tarvitsisi korttia, vaan periaatteesta. Lupausten  pitäminen on pieni kiitos, kun yhteisön jäsen maksaa tukitoimenpiteenä kasan euroja Seuran talouden pelastamiseksi.

Monet ovat huolissaan toimiston jaksamisesta. Työtunnit repivät jatkuvasti äärirajoja. Vaikka resurssit ovat äärimmäiset, jo ennestään pienestä porukasta ei ole varaa menettää yhtäkään työuupumuksen vuoksi. Suuri yleisö huomaa nopeasti, jos otteluissa vaihtopenkillä istuu vain pari pelaajaa. Kentällä olevat väsyvät ennen pitkää. Tällä hetkellä toimiston pelikellossa on jo täydet 90 minuuttia, mutta vaihtopelaajia ei ole lainkaan.

Ottelutapahtumaa ja Seuran toimintaa rakennetaan osittain talkoovoimin. Mukana on muun muassa erinomainen AMK-opiskelijoiden tiimi. Kaikki toiminta vaatii kuitenkin kokeneen työntekijän opastusta, jotta rattaat pyörivät haluttuun suuntaan. TPS jalkapallon toimisto tarvitsee lisätyövoimaa. Johdon on viimeistään astuttava esiin, annettava tukensa ja tartuttava työntekoon.

4 thoughts on “Kannattajan ääni: Käsiä konttorille!”

  1. Pingback: parlay 10ribu
  2. Pingback: pod

Comments are closed.