Kannattajan ääni: Salibandyjaoston juhlapäivä

Kannattajan ääni: Salibandyjaoston juhlapäivä

Käsi pystyyn virheen merkiksi. Olen ollut laiska kannattaja. Olen käynyt katsomassa monilajiseura TPS:n salibandyjaostoa paikan päällä (kuten urheilua pitäisi nauttia) vain kolmesti. Viimeisimmistä kerrasta on aikaa jo lähes neljä vuotta. Vähemmästäkin on hävettänyt.

Perjantaina TPS Salibandy saa ansaitsemaansa huomiota. Seuran lajijaosto täyttää 20 vuotta. Sitä juhlitaan ei enempää eikä vähempää kuin Salibandyliigan ennätysyleisön edessä. Minun ja kaltaisieni kannattajien on aika olla läsnä salibandyn parissa. Jos jossakin pelissä aiot käydä, niin olkoot se tämä. Vaikka et olisi aikonutkaan, näyttäydy paikalla silti.

Jokaista salibandyn ottelutapahtuman detaljia en enää muista, mutta aivokuorestani löytyy yhä muistijälkiä. Kaiken kaikkiaan ne ovat positiivisia. On jopa hämmästyttävää, kuinka onnistuneita tapahtumia TPS Salibandy on onnistunut luomaan suhteutettuna rajallisiin resursseihin. Viimeksi Turkuhallissa pelatuista peleistä on jäänyt mieleen ennen kaikkea tunnelma. Hämäräksi säädetty areena ja yksitellen sisään kuulutetut pelaajat yleisön tsemppaamana teki viimeksi vaikutuksen.

TPS:lla on ollut huikeaa katsomo- ja kannatustoimintaa salibandyn saralla. Esimerkiksi keväällä 2012 seuran A-junioreiden ottelussa kävi satakunta kannattajaa ja jälki oli silkkaa dominointia. 2014 nuoret saivat puolivälierässä täyttä tukea kentän ulkopuolelta. Viime maaliskuussa osansa katsomokulttuurista saivat kokea B-juniorit, kun pikaisella analyysilla 30-päinen joukko otti homman haltuunsa. Ani harva on voinut myöskään välttyä kuulemasta Suomen tunnetuimmaksi salibandyfaniksi tituleeratusta Töyrylästä.

TPS-kannattajien periaatteisiin kuuluu pari merkittävää kohtaa: Turun Palloseuraa yli lajirajojen ja pyrkimys luoda TPS:lle lajirajat ylittävää seurakulttuuria. Monien turkulaisten tärykalvoille on kuulunut ja verkkokalvoille piirtynyt lause: ”On vain TPS”. Lähes 4000 ennakkoon myytyä lippua osoittaa TPS-yhteisön voiman ja kyvykkyyden. Minä ainakin haluan olla osana tätä historiankirjoitusta.

-Dunu

20 thoughts on “Kannattajan ääni: Salibandyjaoston juhlapäivä”

 1. Pingback: p365 gun
 2. Pingback: roof skylight
 3. Pingback: mp3juice
 4. Pingback: APC
 5. Pingback: sbo
 6. Pingback: 홀덤
 7. Pingback: sbobet
 8. Pingback: ytmp3.rip
 9. Pingback: find more info
 10. Pingback: sbo
 11. Pingback: shop runtz

Comments are closed.