Mikä v*tun maajoukkuetauko?

Mikä v*tun maajoukkuetauko?

Liiga-kauden ollessa täydessä käynnissä TPS joutuu itsestä riippumattomista syistä tulemaan toimeen ilman sisäisen pistepörssin kahta kärkinimeään. Pitkän kauden pitäessä sisällään loukkaantumisia, pelikieltoja sekä muita arkipäiväisiä poissaoloja, on maajoukkuekutsun kaltaiset ylimääräiset ja ennen kaikkea vältettävissä olevat poissaolot kannattajan silmin sietämättömiä. Tilanteeseen tyytymättömyyttämme esitämme vastuussa oleville kysymyksen: miksi?

Mikäli EHT-turnauksen A-maajoukkuepelit arvotetaan Liiga-pelien edelle, niin miksei sarjaa voida pistää turnauksien ajaksi tauolle? Mikäli nämä maajoukkuepelit eivät ole sen arvoisia, että Liiga-kausi pistettäisi tauolle, miksi kuitenkin Liigan kärkinimet päästetään näihin peleihin? Joukkueita tämä ei palvele, parhaille pelaajille on käyttöä jokaisessa ottelussa. Kannattajia/yleisöä tämä ei palvele myöskään, joukkueiden tähdet ovat vetonauloja ja moni maksava katsoja haluaa nähdä heidän kaltaisia talentteja kentällä oman joukkueen paidassa. Parhaimmillaan puhutaan nuorista pelaajista keillä on ura vielä edessä, kirkkaampien valojen alla, huutava vääryys viedä yksikin ottelu liigakentiltä niiden muutenkin käydessä vähiin tällaisten pelaajien osalta.

Pelaajia emme syyllistä. Heille kansainväliset kentät ovat iso näytön paikka ja TPS-kannattajat on aidosti iloisia heidän puolestaan. Tätä iloa kuitenkin syö kismitys ja syyttävä sormemme osuukin päättäviin tahoihin, ketkä vastaavat näistä päättömistä päällekkäisyyksistä.

Liigan osakkaiden – eli seurojen – on kyettävä ajamaan niin omaa kuin kannattajienkin etua. Se, että pelataan yhtäkään ottelu tietoisesti vajaamiehisenä ilman parhaita pelaajia, ei ole tätä. EHT-turnausten maajoukkueotteluiden sekä Liiga-otteluiden päällekkäisyydet on vältettävä.