TPS-kannattajat.netin kausiennakko 2011

Uusi kausi, ja Turun Palloseuran vinkkelistä voisi kai todeta että jälleen kerran uudet kujeet.

Kaksi edellistä kautta ovat menneet sekä tuloksellisesti että pelillisesti hienosti. Saaliina liigasta on kaksi kolmossijaa sekä viime kesältä Suomen Cupin voitto, ja samalla seuran ensimmäinen pokaali kuuteentoista vuoteen. Tuo aurinkoinen syyskuun päivä meneekin heittämällä hienoimpien futispäivien ja –reissujen joukkoon, koskaan.

Viime vuosien valmentajaruletti ei onneksi tänä talvena saanut jatkoa, vaan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 TPS lähtee kauteen ilman talvista valmentajanvaihtoa. Seuraikoni Marko Rajamäki teki debyyttikaudellaan sen verran hyvää tulosta, ettei seurayhteisön ulkopuolella alkukaudesta uumoillulle potkujen antamiselle ollut mitään syytä, mikä olikin TPS:a lähempää seuraavalle koko ajan selvää.

Hyvin mennyt kausi 2010 tiesi toisaalta jälleen parin nuoren pelaajan lähtöä rahakkaammille kentille. Kun syksyn epävarman taloustilanteen vuoksi joukkueesta lähti lisäksi useampi muukin tärkeä pelaaja, ei suuri vaihtuvuus voi olla näkymättä pelin tasossa. Lähtijöitä paikkaamaan on toistaiseksi tullut kolme pelaajaa, ja paria vielä etsitään Rajamäen ja toimitusjohtaja Casagranden mukaan. Viime kauden tapaan loppu vastuu annetaan omille nuorille.

Seuran taloustilanteen muutoksen vuoksi rahaa on käytettävissä menneitä kausia vähemmän. Koska tappiota tuli edelliseltä tilikaudelta edelleen runsaasti (750 te), oli nuorten pelaajien myyminen ja taustaorganisaation kulujen leikkaaminen rankalla kädellä välttämätöntä. Näin kannattajan näkökulmasta mieluummin kuitenkin tehdään ne välttämättömät, kipeät ratkaisut kuin ajetaan kaasu pohjassa seinään, kuten muutamassa muussa seurassa tunnutaan tehneen. Viime kauden liikevaihto (n. 2,2 Me) valaa joka tapauksessa uskoa siihen että TPS:n on mahdollista pyörittää kärkipään liigajoukkuetta myös ilman tappioita kuittaavaa namusetää, jona Seppo Sairanen on viime kaudet käytännössä toiminut.

Keskiviikkona ilmestyvässä ennakon toisessa osassa pohditaan pelaajiston ja valmennusryhmän muutoksia hieman tarkemmin.

1 thought on “TPS-kannattajat.netin kausiennakko 2011”

Leave a Comment