Avoimuus ja viestintä – Jonnet ei muista

Jonne Virtanen on ollut päivän puheenaihe. Kello 15.43 TPS tiedotti Twitterin välityksellä, että hyökkääjä Jonne Virtanen on vapautettu toistaiseksi kaikesta seuran toiminnasta. Tiedotteessa kerrotaan, että “Asia käsitellään seuran sisäisesti.” Keskustelupalstat räjähtivät ja villi spekulointi alkoi.

Keskustelu käynnistyi myös kannattajien kesken. Pitääkö tässä valita puolensa? Jonne Virtanen, varakapteeni ja “kulttipelaaja”. Jonne ottaa aina kannattajat huomioon, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ei tehopisteillä mässäile, mutta pelaa logolle. Mikäli hän kokee vääryyttä, on äärimmäisen helppoa seistä hänen tukenaan. Samalla on kuitenkin muistettava, ettei yksikään pelaaja ole Seuraa suurempi. Ei ole ollut, eikä tule olemaan. Mikäli Jonne Virtanen on omin toimin ja itse tämän aiheuttanut, on Seuran päätös ymmärrettävä eikä kyseenalaistettava.

Tilanne on kannattajien näkökulmasta hankala. Tietoa ei ole. Puolia ei haluta valita. Huhuja lentelee ympäriinsä, mutta tiedon puutteessa ei auta kuin odotella kärsimättömänä. Siinä tullaankin seuraavaan ongelmaan.

Kannattajat palaveerasivat vastikään kiekko-Tepsin toimiston kanssa. Yksi aihe, jonka nostimme äänekkäästi esille, oli avoimuus. Seura tekee tappiota, vuodesta toiseen, mutta missä mennään? Mitä tavoitellaan? Avoimuutta kaivataan, ja tämä “case Jonne Virtanen” on esimerkki hopeatarjottimella. On kaksi vaihtoehtoa. Mikäli on tiedotettavaa, niin sitten tiedotetaan mitä on tapahtunut ja mitä seuraa. Mutta mikäli tapaus on määrä käsitellä sisäisesti, niin epäinformatiivista tiedotetta parempaa tapaa saada koko ulkopuolta tonkimaan selvyyttä ei ole. Ymmärrämme, että seura ei voi, eikä juridisesti saa kommentoida tai kertoa kaikella avoimuudella asioita, mutta on äärettömän tärkeää hoitaa tiedottaminen niin, ettei anneta negatiivisilla huhuille ruokaa.

Loppuun vetoamme kaikkia kannattajia pysymään maltillisina. Ei hypitä johtopäätöksiin eikä lähdetä kivittämään ketään faktojen puuttuessa.