Odottamisen sietämätön vaikeus

Odottamisen sietämätön vaikeus

Perjantaina 6.9. pelattavalla kierroksella (22/27) saattaa epäsuotuisilla tuloksilla varmistua, ettei Palloseuralla ole enää mahdollisuutta suoraan liiganousuun. Käytännössä se juna on mennyt jo tovi sitten, sillä Valkeakoskella ollaan tekemässä kenties divarifutiksen huikeimpaa suoritusta sitten 40-luvun. Käsittämätön tilanne viisi kierrosta ennen päätöstä. Nykymuotoisessa Ykkösessä TPS olisi noussut suoraan joka kausi kuluvan kauden otteillaan. Katseet on suunnattuna, ainakin kannattajarintamalla, lokakuun liigakarsintoihin.

Usein toistetaan mantraa, jossa joukkueen pelitapa kehittyy kauden edetessä. Nyt sarjan viimeisellä kolmanneksella TPS:n pelaaminen on ollut ajoittain huolestuttavan haasteellista. Kaksi tasapeliä sarjan häntäpään joukkueita vastaan ja myös viimeisin ottelu uhkasi luiskahtaa farssin puolelle. Sarjatilanne on Palloseuran kannalta turhauttava; suora nousu on liki mahdotonta, mutta karsintapaikka on jo hyvin vahvasti omissa käsissä. Panokset siis puuttuvat, vaikka tilanteen tulisi olla tässä vaiheessa kaikkea muuta. Outo tilanne katsomonkin puolella, kun perinteisesti syyskuussa on pelattu vain tärkeitä otteluita.

Tepsillä on mukana hävyttömän paljon kokemusta, yli 1500 Veikkausliigaottelun verran. Päävalmentajakaan ei ole keltanokka pääsarjapiireissä. TPS:lla pitäisi siis olla hyvin tiedossa, millaista tasoa liigakarsinnoissa vaaditaan. Turun Palloseuralla on vaihtoehtona ainoastaan liiganousu, kuten kannattajat odottavat ja seurajohto on linjannut. Jatkaminen Ykkösessä olisi lamaannuttava nyrkinisku. Nähtäväksi jää, kuinka TPS onnistuu hyppäämään suoraan panoksettomista sarjapeleistä valtavaan karsintapaineeseen.

Tulevat kannattajamatkat:

AC Oulu – TPS lauantaina 14.9.
FC Haka – TPS torstaina 19.9.
(liigakarsinnat vieraissa sunnuntaina 27.10.)

Coming Soon
Ketä vastaan toivoisit TPS:n karsivan?
Ketä vastaan toivoisit TPS:n karsivan?
Ketä vastaan toivoisit TPS:n karsivan?