Karsintaottelun siirto Seinäjoelle ratkaistava kiireellisesti

KPV tiedotti eilen sunnuntaina kotisivuillaan, että ottelu pelataan Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 27.10. klo 13.00. Kentän ollessa pelikelvoton, siirretään ottelu pelattavaksi Seinäjoella samana päivänä klo 17.00.

Turun Sanomien uutisessa ”Viime vuoden kenttäfarssin ei haluta toistuvan – TPS:n liigakarsintapeli siirtymässä Kokkolasta Seinäjoelle” (TS 20.10.2019) kerrotaan Kokkolan keskuskentän olevan syksyn sateiden myötä erittäin heikossa kunnossa. Ottelun siirtoa kannattavat sekä Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä että TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen: – Eilen kun katsoi telkkaristä missä kunnossa kenttä oli, niin se ei tule olemaan jalkapallokunnossa, Pikkarainen sanoo.

On täysin käsittämätöntä ja ala-arvoista tehdä lopullinen päätös ottelun pelipaikasta ja alkamisajasta vasta pelipäivän aamuna. Tilanne on täysin epäreilu niin kotiyleisölle, vieraskannattajille kuin seuroillekin. Turusta lähtevät kannattajabussit joutuvat lähtemään liikkeelle joka tapauksessa aikaisin aamu kuudelta. Kun bussit ovat yli neljän tunnin ajamisen jälkeen noin Vaasan korkeudella, ilmoitetaan missä ottelu todellisuudessa pelataan. Se voisi tarkoittaa neljän tunnin lisäodotusta, lisäkustannuksia ja reittisuunnitelman uusimista.

Pääkaupunkiseudulta ja Tampereen alueelta on lähdössä karsintaotteluun kannattajia julkisella liikenteellä. Osalla on varattu majoituksia Kokkolasta tai oletetun reitin varrelta. Aikataulun, majoitusten ja reittien suunnittelu on mahdotonta, jos pelipaikkakuntaa tai alkamisaikaa ei varmisteta ajoissa. Kaikenlaiset viime hetken muutokset aiheuttaa kustannuksia kaikille osapuolille. Esimerkiksi jos Turusta lähtevien bussien kohde on Kokkola, tarvitaan jokaiseen autoon kaksi kuljettajaa. Jos peli on Seinäjoella, riittää bussiyhtiölle yhdet kuljettajat autokohtaisesti. KPV:n tulisi siirtää koko otteluorganisaatio järjestyksenvalvojineen ja mainoksineen Seinäjoelle muutaman tunnin varoitusajalla, ja mahdollisesti tarjota kotikannattajilleen kuljetusta Kokkolasta Seinäjoelle (150km).

Viime kädessä Suomen Palloliitto on vastuussa. Vetoamme, että päätös pelipaikan siirtämisestä Seinäjoelle tehdään mahdollisimman nopeasti jo ennen varsinaista ottelupäivää.