TPS lähtee tulevaan salibandykauteen uudistuneena

Viime kaudesta piti tulla se kaikkien aikojen menestyskausi. Hienon runkosarjan toisen sijan jälkeen vastaan valikoitui puolivälieriin Karjalan ylpeys Josba, Joensuusta. Pelin hengen piti olla selvä ja TPS:n marssia ylväästi yli punapaitaisen karjalaisköörin. Toisin kävi ja TPS kaatui omaan näpräilyynsä maalin edustalla ja koki nöyryyttävän tappion kolme kertaa perätysten. Kausi päättyi surujuhliin ja 1996 Krugit jäivät tällä kertaa korkkaamatta.

Seuraavaksi pelättiin pahinta ja se myös toteutui karvaalla tavalla. Ykköskentän tyhjeneminen alkoi Kari Koskelaisen ja Riku Kekkosen siirtymisellä Sveitsin liigan Hur Unihockey:in. Samalla Markus Olkkonen tunsi olonsa yksinäiseksi ja päätti siirtyä Espoon Oilerssiin. Puolustajatkaan eivät jääneet ihmettelemään kovinkaan kauaa hyökkääjien katoa, sillä joukkueen ikoni ja kapteeni Mikael Lax teki sopimuksen SSV:n kanssa. Lopullisesti pajatso tyhjeni, kun Janne Pekkala päätti lopettaa tällä kertaa huipulla ja siirtyä pelailemaan PaPeNu:hun.

Joukkueeseen jäi siis ykköskentän kokoinen aukko. Mahdottomalta tuntuva paikkausoperaatio tuotti muutaman paluumuuttajaan Jere Jokisen, Rami Lehtolan ja Michael Fagerin muodossa. Näiden siirtojen myötä seurasta tuli enemmän tepsiläinen kuin menneellä kaudella. Seuraavan hankintareissun saldona oli SalPan tutkapari, Joonas Lastunen ja Ville Forsman. Parivaljakko on tehnyt tuhoisaa jälkeä kakksodivarissa, mutta mihin se riittä liigassa, onkin sitten arvoitus. Lisäksi joukkueeseen nostettiin junioreista pari kaveria, kuten esimerkiksi viime kaudella A-nuorten SM-sarjan tehokkaimpiin hyökkääjiin lukeutuva Ville Hartola.

Yhtenä tärkeänä palasena voidaan pitää Markus Suntilan pysymistä seuran veräjänvartijana. Varmaotteinen torjuja kuuluu siihen kaartiin, jonka avulla joukkue voi voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa. Markuksen arvo on seuralle suuren suuri ja siinä on sellainen kulmakivi jonka ympärille on hyvä rakentaa menestyvä seura. Lisäksi joukkueessa on äärimmäisen kovan tahdon omaavia pelaajia, kuten Antti Kauppinen ja Teemu Känkänen. Näiden herrojen esimerkillä koko muukin ryhmä voi nousta vaikeaksikin vastustajaksi muille seuroille liigassa.

Harjoitusottelut ovat menneet Tepsin osalta kohtuullisen hyvin. Esimerkiksi Nokian KrP kaatui peräti 8-2 ja kenraalissa kukistui divariin tippunut FBT Pori maalein 5-3. Jere Jokinen on ollut harkkapeleissä joukkueen tehokkaimpia pelureita. Ja hänen osalta voidaankin odottaa tulevalla kaudella suurempaakin roolia, kuten myös viime kaudella jo parrasvaloihin marssineelta Mikko “M10” Hautaniemeltä.

Kaikesta menetyksestä huolimatta, Ray Backmanin ja Perttu Kytöhongan luotsaaman seuran ilme näyttää ihan lupaavalta. Joukkue tarvitsee nyt tukea enemmän kuin koskaan, joten olkaamme seuran takana myös tulevalla kaudella.

Partisan

5 thoughts on “TPS lähtee tulevaan salibandykauteen uudistuneena”

  1. Pingback: see this
  2. Pingback: barber prahran
  3. Pingback: swingers málaga
  4. Hienoa näppäisimien painelua ja kaudesta kertomista. Ei muuta ku onnea peleihin ja Turkuhalli täyteen katsojia.

  5. Sen verran päivitystä juttuun, että TPS ottaa kenraalin uusiksi ja pelaa tänään tiistaina 22.9 vielä yhden harjoitusottelun ennen kauden starttia. Peli alkaa klo 19.30 Caribiassa ja vastaan asettuu 1. divariin noussut FBC Turku. Ja salibandyliigahan alkaa tulevana lauantaina 26.9 klo 17.00, Espoon Oilersia vastaan ja pelipaikkana totutusti Turkuhalli.

Leave a Comment